KONUMUZ: YETİM”

KONUMUZ:  YETİM”

İnegöl İHH yetimlerle ilgili farkındalık oluşturmak adına yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. ‘Elini tutmazsan yetim kalır' sloganıyla İnegöl okulları arasında düzenlenen ‘yetim' temalı resim, kompozisyon, mektup ve slogan yarışmasına başvurular başlad

İnegöl İHH kısa süre önce başlatmış olduğu İnegöl Yetimhanesi projesinin yanı sıra Yetim merkezli yeni bir projeye daha imza atıyor.  İnegöl’de eğitim gören öğrenciler arasında yetimlerle ilgili farkındalık oluşturmak adına resim, kompozisyon, mektup ve slogan yarışması başlatıldı.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİ BİLİNÇLENDİRMEK

İnegöl Belediyesi ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle düzenlenen yarışmayla ilgili gerekli yazışmaların ve dokümanların ilgili okul müdürlüklerine gönderildiğini ifade eden İnegöl İHH Tanıtım Medya Başkanı Önder Duran, amaçlarının yetimlerle ilgili öğrencilerin dikkatlerini çekmek ve bu konuda bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

SON BAŞVURU 04 MART

Yarışmayı 4 ayrı kategoride planladıklarını ifade eden Önder Duran, “İlkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrenciler arasında mektup, lise öğrencileri arasında kompozisyon ve bir de tüm öğrenciler arasında slogan yarışması düzenliyoruz. Yarışmamızla ilgili gerekli görseller eğitim kurumlarımıza ulaştırılmış bulunuyor. Başvurular başlamış olup, 04 Mart 2015 tarihinde sona erecektir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz hazırlamış oldukları eserleri İnegöl İHH’nın Sani Konukoğlu Cami sosyal tesislerinde yer alan bürosuna bırakabilirler. 06 Mart tarihinde yapılacak olan jüri değerlendirmesinin ardından sonuçlar 04 Nisan akşamı düzenleyeceğimiz Yetim Gecesi’nde açıklanacak olup aynı programda ödüllendirme de yapılacaktır” şeklinde konuştu.

YETİMHANE KAMPANYASI SÜRÜYOR

Geçtiğimiz aylarda başlattıkları İnegöl Yetimhanesi ile ilgili de kampanyanın devam ettiğini de belirten Duran, “Bangladeş’te yapacağımız yetimhanemizde 50 yetim kardeşimiz barınacak. İçerisinde yatakhaneden, kütüphaneye kadar birçok gereksinimi karşılayacak donanımdaki yetimhanemizin temelini kısa süre önce arttık. 70 bin Euro değerindeki projemizin maliyetinin yarısını değerli ilçe halkımızın yardımlarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Devam eden projemiz için saygıdeğer ilçe halkımızın desteklerini beklediğimiz bir kez daha hatırlatır, gerek yarışmamızda bizlerden desteğini esirgemeyen İnegöl Belediyesi ile İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekse hayırsever ilçe halkımıza teşekkür ediyoruz. Unutmayın ki; Yetim gülerse dünya güler” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00